zondag 27 november 2011

Speurtocht naar Mister nice Guy – deel 1

Een tijdje geleden las ik als single boogschutter in mijn horoscoop om de deur altijd op een kier te houden, want mijn toekomstige partner kan zich zomaar aankondigen. Dat wordt toch vaker thuis blijven 's avonds. In een ander tijdschrift stond dat het tijd werd om een wensenlijst op te stellen. Wat zoek je nou eigenlijk in je ideale liefde? Je bent letterlijk en figuurlijk toe aan een nieuw wijsje. Probeer dat nieuwe wijsje in de praktijk te brengen.

Vooruit, ik nam dit keer de boodschap eens serieus en kwam gelijk in actie. Ik meldde mij aan bij een datingsite en ging op zoek naar een leuke profielfoto. Ik plaatste drie foto’s, zo voorkom je ook te hoge verwachtingen en teleurstelling. Vulde ik hierna de standaard vragen in en deed mijn best voor een reële wensenlijst voor de match met Mister nice guy.

Agendabeheer
Er meldt zich al snel een leuke man. Ik klik op zijn profieltekst en lees dat hij 4 jonge kinderen heeft, waarvan er 2 bij hem wonen. Frits werkt onregelmatig en is vaak in het weekend weg. In zijn bericht staat dat hij veel tijd met mij door wil brengen. Ik vraag hem hoe hij dit ziet. Zelf heb ik geen kinderen en kan spontaan afspreken. Hij wil mijn stralende ogen van dichtbij bewonderen en stelt voor onze agenda’s te trekken. Over 3 maanden heeft hij twee uurtjes tijd vrij op een dinsdagavond als zijn kinderen op bed liggen. Het is niet tot een afspraak gekomen met Frits.

Lammetjes
Wat een eer, een 22-jarige jongen wil daten. Carlo legt uit dat ik met hem vaker uit mag gaan, maar dat er geen relatie in zit vanwege het leeftijdsverschil. Hij vertelt dat hij het onzin vindt dat mensen zo moeilijk doen over leeftijden en vindt meisjes van zijn leeftijd zo saai. Ik mag er een paar dagen over nadenken. Ga ik mij juist jong of oud voelen als ik bij hem op bezoek ga? Zijn moeder de koffie inschenkt en vraagt of we niet te lang op zijn kamer willen blijven hangen, dat is zo ongezellig. Ik stel Carlo toch teleur en ga op zoek naar een zelfstandige man van mijn eigen leeftijd. Maar wat heeft hij een heerlijke glimlach, om bij weg te smelten.

Na een paar weken ontmoet ik iemand met een hoge WAUW-factor. Het wordt tijd om te kijken wat ik met mijn huisdeur ga doen. Op een kier zetten of de sleutel ergens verstoppen met de hoop dat hij wordt gevonden……2 opmerkingen:

 1. Spannend! Ik ben benieuwd hoe het afloopt met die wauw-factor man.
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Conny, mijn ervaring is dat het belangrijk is 'als vrienden' goed met elkaar te kunnen praten en lachen, als een begin. En daarmee bedoel ik ook over flauwekul, pepernoten, of iets anders onzinnigs. Iemand waarbij je je op je gemak voelt en niet op je tenen hoeft te lopen.

  Verder pleit ik voor een 'paringsdans'. Tegenwoordig zien je nog wel eens dat dates de eerste dag meteen de koffer in duiken (over het algemeen gesproken dus), waarbij de paringsdans, zoals veel vogels die ook doen wordt over geslagen. Eerst een beetje aftasten dus, voor een beter resultaat.

  Spuit 11

  P.S.

  Ben benieuwd naar het gevolg. Je verdient een leuke vent!

  BeantwoordenVerwijderen