dinsdag 2 juli 2013

4-daagse reis in Gaudi’s Barcelona e.o.

(vrijdag 28 juni t/m maandag 1 juli 2013)
Na een korte en onrustige nacht gaat vrijdagochtend de wekker. Mijn vliegtuig vertrekt om 6.00 uur naar Barcelona. Gelukkig neemt na vier belpogingen iemand van de organisatie op en legt uit waar ik de parkeergarage kan vinden. Ook mijn tom tom slaapt blijkbaar nog een beetje. Een beetje gestrest stap ik de shuttlebus in richting Schiphol. De groep loop ik net mis, maar ik ben op tijd om in te checken. Ik kan ontspannen, de vakantie is begonnen.

Snuffelen
Ik zie een aantal mensen alleen staan en vraag mij af of zij ook naar de villa No Worries gaan in Vilanova. De accommodatie, het weer en het programma kunnen nog zo leuk en goed zijn, als je geen aansluiting hebt met de groep heeft dit toch invloed op je vakantiestemming. Het blijft spannend.
Om 9.15 uur rijden we het terrein op. Ik hoor bij wie ik ben ingedeeld van de 11 deelnemers en verken gelijk de villa en de ruime tuin. De rozen voor de gezellige veranda staan mooi in bloei. Ik zie de boksbal hangen en de strakgespannen kabel tussen twee bomen voor het koorddansen. Maar tijdens deze vakantie zie ik mij met een gemiddelde temperatuur van 28 graden geen acrobatische toeren uithalen, als je het gevecht met de hangmat niet meerekent.

Programma
Per fiets en per voet verkennen we Barcelona. Paul, onze sympathieke enthousiaste Nederlandse reisleider houdt het gelukkig bij korte verhaaltjes bij de verschillende bezienswaardigheden.
We brengen deze vakantie ook een bezoek aan Park Guell, de historische stad Tarrogona en het historische aquaduct ‘Puento del Diablo’uit de 1ste eeuw na Christus.
Wat zijn de Spanjaarden (zowel mannen als vrouwen) toch vaak mooie mensen. Goed gekleed, je herkent de toerist gelijk. Ook ik toon schaamteloos in mijn korte broek mijn lange witte benen. 
Helaas brengen we geen bezoek aan een kleinschalige wijnboerderij voor een wijnproeverij. Ik heb het gevoel alsof ik in een pretpark ben beland en krijg bijna de neiging mijn handen omhoog te doen zodra het treintje de donkere tunnel inrijdt naar de wijnkelders van familiebedrijf Miguel Torres. Te commercieel.
De mannen brengen zondagmiddag een bezoek aan het FC Barcelona station en de vrouwen maken een wandeling langs de terrasjes en winkels in de buurt van La Rambla ( de bekende ruim 1200 meter lange winkelstraat). Ook kijken naar gespierde halfnaakte acrobaten staat op het programma. Een aangename verrassing tijdens een van onze bezoekjes aan een zonnig terras.
We maken ’s avonds kennis met de Spaanse tapas en bezoeken aansluitend een grand café. Aan de wanden hangen Tv-schermen. Die avond wordt de finale gespeeld tussen Spanje en Brazilië voor de Confederations Cup. Ik hoor bij het ontbijt wel wat de uitslag is geworden en haak met een aantal andere vrouwen af. We worden veilig thuis bij de villa afgezet.
Op de laatste dag breng ik met een van de deelnemers en onze reisleider een kort bezoek aan Sitges. Dit is volgens vele mensen één van de mooiste plekken van de Spaanse kus en is al jaren een populaire vakantiebestemming voor homoseksuelen. Ook dit bezoek is zeer zeker de moeite waard.

Eten en drinken
Tijdens dit korte verblijf is snel zichtbaar dat ik een Hollandse kaaskop ben en neem de eerste twee dagen een vest mee in de auto. Je weet maar nooit met het weer. Totaal overbodig natuurlijk. Ik ben tenslotte niet in Nederland!
Tijdens de demonstratie Sangria maken word ik gewezen op mijn rode neus. Gelukkig heb ik die ondanks het vele smeren met zonnebrandcrème al voordat de wedstrijd en proeverij begint. Mijn team wint de wedstrijd niet. We proosten op het winnende team en genieten van de Paella met kip en chorizo.
Na de barbecue op zaterdagavond komt onze reisleider met cowboyhoed en gitaar ons vermaken. De buitenlandse seizoenwerkers schuiven aan en spelen en zingen ook mee. Alleen bij ‘Je loog tegen mij’ van Drukwerk blijft het opmerkelijk stil.

Gezelligheid
Wat is het toch een leuke groep mensen op deze vakantie. Ik tref het. We zijn met 6 vrouwen en 5 mannen. Geen barbiepoppen of Ken, spaarvarkentjes, notoire klagers en subgroepjes. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Er wordt veel gekletst en gelachen. Ik weet nu meer over vergeten groentes en de vitaminen in de paprika’s. Ik begrijp nu dat niet alle mannen standaard de Donald Duck lezen. Alle vooroordelen zijn weer weggenomen. Grappig. Ik heb heerlijk mijn jeugdherinneringen opgehaald. Herinner jij jouw eerste videorecorder en pc thuis nog? En bleef jij ook thuis voor Medisch Centrum West?

Vertrek
We hebben veel gezien en beleefd. Er was genoeg eigen tijd in het programma ingebouwd. De 4-daagse reis zit er weer op. Ik ga ook graag weer naar huis. Helaas hebben we een vertraging van drie uur vanwege stakend personeel op het vliegveld. Thuis bekijk ik nog snel even de foto’s en val ik als een blok in slaap. 

a) Vilanova, villa No Worries b) centrum Barcelona c) Park Güell d) Tarragona e) Sitges5 opmerkingen:

 1. Je hebt een hoop gezien in korte tijd zeg! (foto's). Mooie accommodatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Ziet er goed uit. Je geeft misschien 'maar' een impressie (met de foto's), maar eentje om jaloers op te worden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hè Barcelona. Ik heb het verhaal weer met plezier gelezen. Fijn dat de groep goed beviel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er leuk uit allemaal.......en leuke fotoos....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te lezen heb je een heerlijke vakantie gehad. Barcelona is altijd leuk, maar met een groep is het natuurlijk afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen