woensdag 4 juni 2003

Pompen of verzuipen (TLTZ)

Een jaar geleden hadden we tijdens een etentje het bijzondere idee om eens iets anders te doen dan uit eten. Maar wat dan? Laten we meedoen met Te Land, ter Zee en in de Lucht werd voorgesteld. We vroegen ons direct af of dat programma nog wel bestond. En ja hoor dat was nog het geval!
We waren vorig jaar te laat met inschrijven, maar voor dit jaar is het gelukt. We hebben een technische tekening toegestuurd naar Stokvis Producties met als thema ‘Patatbakkers-op-zee-boot'. Na enkele weken radiostilte kwam de bevestigingsbrief binnen. We mochten mee doen. Het wedstrijdreglement werd in ons team besproken en de voorbereiden gingen van start. Het team bestond uit 3 technische mannen en 2 vrouwen. Het schilderen werd de taak van de vrouwen. De mannen hadden een perfect ontwerp bedacht. Zoals je op de foto ziet bij het oefenen zijn we niet gezonken. (Ook niet na het schieten van de foto…)

Bij het onderdeel ‘Pompen of verzuipen” proberen de teams met een zelfgemaakte constructie bestaande uit karton en plakband startend vanaf een vertrekpunt een traject drijvend zo snel mogelijk af te leggen. De teams kregen een vooraf samengesteld basis bouwpakket, waaruit een vaartuig moest worden gemaakt. We kregen dit pakket op de dag van de opname en hebben op locatie 3 uur de tijd gehad om het vaartuig te bouwen.

Op zaterdagochtend 7.30 uur stond ik nog met mijn ogen dicht in de haven van Scheveningen. We hadden al 2 keer geoefend met het bouwen van het vaartuig. We hebben de 3 uur voorbereidingstijd volledig benut. 
Toen was het tijd om richting de haven te lopen met het vaartuig. De fans waren al aanwezig. De wedstrijd kon beginnen. Gelukkig waren wij snel aan de beurt (nummer 7 van de 35 teams).
We hebben de bel bij de finish in 1 minuut en 17 seconden laten luiden. Dat is geen slechte prestatie voor een eerste deelname aan Te Land, ter Zee & in de Lucht. Bij het startschot ging ik er samen met mijn teamgenoot als een speer vandoor in onze 'Patatbakkers-op-zee-boot'. Het 3e teamlid had de moeilijkste opdracht, namelijk om zo snel mogelijk over de schijven te lopen. Dat lukte met vallen en opstaan. We zijn geen eerste geworden. Maar het belangrijkste: we hebben wel ontzettend veel plezier gehad. Niet alleen die dag, maar ook tijdens de gezamenlijke voorbereidingsbijeenkomsten. Wellicht doen we volgend jaar weer mee.

De televisie-uitzending wordt uitgezonden op zaterdag 27 september 2003 bij de TROS op Nederland 2. Wij weten natuurlijk niet zeker of wij in beeld kunnen, maar met de rode (curry) helm van mij en de gele (mayonaise) helm van mijn teamgenoot en ons geheime wapen zijn wij uitgebreid gefilmd. Dan zie en hoor je direct bij het interview met presentator Bert Huizinga wat ons geheime wapen is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten