zondag 14 oktober 2012

Speeddating: drie minuten observeren of snel pratenHet wordt langere tijd aftasten in het donker of maximaal drie minuten met het licht aan naar iemand kijken. Wordt het afreizen naar Amsterdam voor Diner in the Dark of speeddaten in Utrecht? We kiezen voor Utrecht. Het lijkt mij niets om met de chocolade misschien nog op mijn neus mijzelf na het leuke gesprek in het licht nog een keer voor te stellen.

Helaas krijgen we tweemaal een bericht dat dit avontuur weer een maand wordt uitgesteld. In het laatste mailbericht staat gelukkig dat er nu wel genoeg aanbod is aan mannen en wordt er uitgelegd wat er die middag van ons wordt verwacht. We spreken 14 mannen en in de pauze mogen we genieten van Griekse hapjes. Ik ga bewust aan de andere kant van de ruimte zitten, zodat ik geen oogcontact kan maken met mijn vriendin. Geen non verbale signalen om advies aan elkaar te geven voor een ja of nee op de matchkaart. Alle aandacht gaat uit naar de mannen. De leeftijdscategorie is 40-55 jaar. Geen jonge vlotte Griekse mannen die nog thuis wonen, maar volwassen mannen met hier en daar een grijze haar.

Man nummer 2 gaat tegenover mij zitten en zegt: “Nou Conny, vertel het maar eens”. Er valt een stilte. Het lijkt net dat of ik tegen mijn zin in op een bank lig bij een psycholoog om te praten over niet bestaande problemen. Ik had een grap willen maken, maar die was vast niet overgekomen. Ik vraag naar zijn beroep, het kwartiertje valt gelijk. Ik weet na drie minuten wat ik invul op de matchkaart.
De man met vier kinderen komt aardig over, maar voor mij is dit aantal toch te hoog. Ook vind ik het fijn als ik met iemand ook staand op ooghoogte kan praten.
Voordat we allemaal een plek zoeken in het afgeschermde gedeelte in het Griekse restaurant, zie ik op het eerste gezicht een leuke lange man binnenlopen. In de pauze hoor ik dat hij zich per ongeluk voor de verkeerde leeftijdscategorie had aangemeld en ons al snel weer had verlaten.
Man nummer 8 heeft een mooie glimlach. Hij start met een grapje die ik niet gelijk snap. Hij heeft een zwaar buitenlands accent. Na elke zin die ik uitspreek vraagt hij of ik deze nogmaals heel erg langzaam wil herhalen en ik vraag na elke grap of hij die wil uitleggen. De drie minuten zijn snel omgegaan. Ik voelde geen match en hij volgens mij ook niet.
Ik vind het leuk om bij elk gesprek iets anders te vertellen. En niet telkens een standaard lijstje op te sommen met mijn woonplaats, mijn functie, aantal kinderen en mijn leeftijd. Al krijg ik die andersom wel een paar keer te horen. 

Ik heb net een leuke man ontmoet op het moment dat ik achter de tafel met de matchkaart plaats neem. Er is er geen die er echt uitspringt en leuker is, al heb je na drie minuten niet gelijk een goed beeld van iemand. Met het potlood kras ik dan ook veel hokjes vol bij de kolom nee.  In de auto terug naar huis nemen we de  mannen door en blijkt nu ook weer dat we een andere smaak voor mannen hebben. Het was een geslaagde gezellige middag. Weer eens wat anders. Helaas, is het met die leuke man niet serieus geworden na een paar gezellige dates. Toch heb ik geen spijt van mijn keuzes deze middag. Wie gaat ga ik toch een keer voor Diner in the Dark, ik vind het per slot van rekening nog steeds leuk om van alles uit te proberen. Mijn tweede grote liefde kom ik vast nog wel een keer onverwachts tegen....


1 opmerking: