zaterdag 14 maart 2020

Trouwen in het buitenland (deel 1)




Met Oud en Nieuw heeft mijn grote liefde op een romantische manier mij gevraagd met hem te trouwen. Ik zei gelijk ja (natuurlijk), en de verlovingsring ging aan mijn vinger. Wat een heerlijk vooruitzicht. Wat een fijn idee om tegen die tijd te praten over mijn man en niet meer over mijn vriend. We besluiten om niet traditioneel in Nederland te trouwen, maar dit ongeveer 8600 km verderop te doen.

Ik wil de achternaam van mijn vriend gaan dragen. Wel ben ik benieuwd waar oorspronkelijk zijn achternaam vandaan komt. De Nederlandse Familienamenbank zegt dat het een "metonymische beroepsnaam" is, een soort naam die bijvoorbeeld verwijst 'naar een product, een werktuig of een attribuut dat kenmerkend is voor de beroepsuitoefening.' Ik zie af en toe een variant op mijn voornaam in mailberichten. Straks ervaar ik hoeveel varianten ik tegenkom op mijn nieuwe achternaam.

Pittoresk of extravagant
Als eerste vertellen we dit grote nieuws persoonlijk aan onze familie en beste vrienden. Ondertussen overleggen we wanneer en waar we willen trouwen, hoe lang we gaan en of we er gelijk een rondreis aan vastplakken met een camper. Gaan we voor schilderachtige landschappen, middeleeuwse stadjes en pittoreske dorpjes of voor extravagant, bijzonder entertainment en spannende attracties? We kiezen voor Amerika in plaats van Italiƫ. We zijn daar allebei nog niet geweest, dat maakt het nog leuker. Voor het weer maakt het niets uit.
Het wordt Nevada Las Vegas. Een stad uit 1905 die midden in de woestijn ligt. Het is ook de grootste stad van Nevada en behoort tot een van de snelst groeiende steden in de VS. Als eerste komt Elvis in mijn gedachte. We zijn beiden fan en hebben al meerdere concerten van de wereldwijd beste coverzanger bezocht waar zelfs nog originele bandleden van Elvis aan mee doen.
Tennisspeler Andre Agassi  is er geboren en B.B. King is er overleden. Er zijn films gemaakt en series opgenomen. Ocean’s Eleven en Twelve , The Godfather, Casino, Viva Las Vegas, The Hangover I en III, maar ook series als CSI. Daar kijk ik met andere ogen naar, zodra ik terug ben in Nederland.  De versie van ZZ Top ‘Viva Las Vegas’ gaat gelijk met volume op max aan op de mobiel.  https://www.youtube.com/watch?v=gOoKzw3JSCM

Vooraankondiging
Maar eerst de vooraankondiging maken, dit doen we in de vorm van speelkaarten. We gaan tenslotte naar de grootste gokstad van de wereld. Grotendeels van de speelkaarten gaat op de post en een aantal sturen we via de mail. Er vallen al snel een aantal felicitatiekaarten door de brievenbus. Wat ontzettend leuk! 
We besteden grotendeels uit aan een specialist op het gebied van trouwen in het buitenland. We geven ons budget door en de periode en zij regelen verder alles. Van hotel, de vliegreis, limousine, Elvis, de huur van de chapel tot de trouwacte en trouwboekje. Dat geeft ons een rustgevend gevoel. We hoeven alleen te zorgen dat we op tijd in het vliegtuig zitten, de trouwkleding niet vergeten en oefenen op ‘ja, ik wil’. Of wordt het ‘yes, I do”?


3 opmerkingen:

  1. We zijn heel benieuwd . Vel plezier met alle voorbereidingen. Groetjes uit Alkmaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannende tijden Conny! Leuk hoor, veel om naar uit te kijken. Groet, Karen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat, Conny! Veel plezier met de voorpret en een prachtige huwelijksdag toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen