zaterdag 25 juli 2020

Stressloos ontspannen, dat kan toch iedereen?



Het lijkt zo gemakkelijk stressloos ontspannen. Ik kijk naar mijn lieve katten, zij hebben in mijn ogen een stressloos bestaan. Misschien zie ik dat verkeerd en ervaren ze stress als ze achter vliegjes aan rennen of jagen op vogels en vlinders in onze tuin. Het is in ieder geval voor mij een leuk schouwspel. Ik vraag mij af of ik het in mij heb om nog meer stressloos te ontspannen.

Ik werk in coronatijd fulltime thuis, dit houdt in dat ik veel uren achter een PC zit in mijn eigen werkkamer. Mij hoor je niet klagen, het is productief. Ik hoef niet meer na elk overleg op zoek naar een werkplek of in de file te staan bij de lift. Mijn werkplek blijft leeg als ik een half uur weg ben en ik hoor alleen nog het gespin van mijn katten op de achtergrond. Geen gekuch, gemompel, hard gepraat, gesmak of tikkende geluiden van collega’s. Bij thuis werken vervagen je pauzes, je spreekt bijna collega’s niet meer spontaan in de wandelgangen. Het nadeel is dat ik sneller de spanning voel in mijn schouders. Toch nog even doorwerken, dat stukje tekst afmaken en de pauzes opschuiven. Ik wil er beter op letten, ik doe mijn best maar ik vind het soms lastig mij te houden aan zelf opgelegde regels.

In mijn vorige huis had ik alleen een douche. Zou ik ooit verhuizen dan kocht ik een huis met een ligbad. Dan liet ik mijn vriend regelmatig schrikken als ik met een groen gezichtsmasker over de gang liep. Dan werd zondag mijn spa-dag. Ik heb in dit huis een ligbad, maar dat heb ik ongeveer vijf keer uitgeprobeerd. Ik staarde naar de badeend, maar die kwekte niet terug. Het risico dat een mobiel of boek in het water valt is groot, dus die ging nooit mee.
Vorig jaar is er een infraroodsauna bijgekomen. Daar maak ik in de winter regelmatig gebruik van. Dat werkt ontspannend, zeker voor zo’n koukleum als ik. Om mijn huid goed te verzorgen ga ik naar mijn vaste schoonheidsspecialiste in het dorp. Gelukkig vindt ze het leuk bij te praten, dus krijg ik gelukkig niet de kans om in slaap te vallen op de ligstoel.

Mijn a.s. schoonzus Elly nodigde mij uit voor een feestje online. Ik vond het leuk om uit te proberen, dat kende ik nog niet. De uitleg kreeg ik via een groepsapp en het feestje was online via Zoom. Wat moest ik klaar leggen die avond? Een schaar, handdoek, haarband, schoteltje en een thermoskan heet water. We kregen een pakketje opgestuurd.  We gingen die avond allemaal met de billen bloot voor de camera. Oeps.
Elly heeft op een rustige duidelijke manier laten zien hoe je het beste je gezicht kan scrubben voordat je aan de slag ging met het masker. Ik pakte het pakketje gelijk uit en legde die avond alles klaar. Er zat zelfs thee bij, wat leuk zeg! Het kopje thee stond klaar. Mijn gezicht had ik goed gereinigd, de camera kon aan.  

Het gezichtsmasker van Aloë Vera kon ik op mijn gezicht aanbrengen. Ik ben hier niet zo handig in dus het was even stoeien. Wat fijn dat Elly zelf ook meedeed, zodat ik het op de juiste manier kon aanbrengen. Ik hoorde dat dit masker een sterke hydraterende werking heeft en bij de productie natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Het dringt diep door in de fijne lijntjes en rimpeltjes. Het serum heeft een kalmerende werking en verzacht de huid. Daar word ik blij van. Zeker nu ik wat ouder word is het belangrijk om goed voor mijn huid te zorgen. Wie weet inspireert dit feestje mij om vaker een masker te gebruiken en mijn ligbad alsnog een kans te geven.
Nu ontspannen, ogen dicht. Stiekem gluurde ik kort naar de andere feestgangers. Iedereen zag er ontspannen uit. Ik gaf mij er ook aan over.
Het serum dat achterbleef op mijn huid kon ik eenvoudig in de huid van mijn gezicht en hals masseren, schoonspoelen was niet nodig. Dat vond ik erg prettig. Mijn huid voelde inderdaad prettig aan en het rook ook lekker. Het masker was biologisch afbreekbaar dus deze kon in de groencontainer.

Stressloos ontspannen. Het lukt mij steeds beter. Lekker in je vel zitten begint met gezonde voeding, voldoende ontspanning en genoeg beweging. Ik doe mijn best. Al is zondigen ook wel erg ontspannen. Een zak chips op de bank bij een Tv-serie, daar kan ik nog steeds erg van genieten. En dat zonder schuldgevoel (en zonder stress). Mijn volgende uitdaging: niet langs de crosstrainer lopen maar erop lopen. Het komt vast nog wel goed met mij.


Meer informatie over de Aloë producten







Geen opmerkingen:

Een reactie posten